joi, 25 aprilie 2013

Sursal SA – lider pe piața de prelucrare a metalelor


Sursal SA este producător de organe de asamblare și accesorii metalice pentru industria constructoare de mașini și industria mobilei. Înființată în anul 1908, Sursal devine societate pe acțiuni în anul 1990, iar începând cu anul 1996 – societate cu capital privat. Printre serviciile oferite se numără prelucrările mecanice, acoperirile metalice prin zincare electro-chimică, reparațiile utilajelor agricole, pregătirea suprafețelor (galvanizare), executarea SDV-urilor, prelucrările prin așchiere și tratamentele termice de călire și revenire.
Firma Sursal oferă servicii de tratare termică a metaleor care, aflate sub influența unor factori externi, s-au deformat. Tratamentul termic este procedeul tehnologic care constă în încălzirea și menținerea unui metal sau aliaj la o anumită temperatură, urmat, în general, de răcirea sa într-un anumit mediu și cu o anumită viteză. Tratamentele termice la care sunt supuse metalele au scopul de a modela metalele pentru a se obține starea dorită. Modificările proprietăților metalelor se fac mereu în starea lor solidă, prin acțiunea fizică și chimică a variațiilor conținutului lor de căldură, rezultând diferite procese interioare care schimbă structura și starea tensională a metalelor și aliajelor. Tratamentele termofizice se aplică în cazul constatării unor deformări plastice ale metalelor, procedurile termice redând duritatea metalelor. Prin aplicarea de tratamente termice se vrea realizarea acelor transformări structurale, care să schimbe proprietățile metalului în direcția dorită. Tratamentele termice se pot aplica atât semifabricatelor cât și produselor finite, cu scopul de a obține proprietăți superioare celor ale materialului inițial, prin modificarea structurii de bază.
Călirea metalelor și revenirea reprezintă două dintre metodele de tratament termofizic care sunt aplicate metalelor deformate. Călirea metalelor poate fi făcută cu răcire continuă, tratament sub 0°C sau în băi calde (150 – 180°C). Călirea poate fi izotermă sau etajată. Dacă vorbim despre călirea superficială a metalelor, care se folosește cu precădere în industria constructoare de mașini, atunci luăm în considere cele două metode : călirea superficială continuă (care poate fi rotativă, translatorie sau rotativ-translatorie) și călirea superficială intermitentă (care poate fi staționară, rotativă sau oscilatorie). Călirile superficiale oscilatorii se obțin cu flacără, cu role (prin rezistența de contact), prin inducție sau în electrolit.   
Revenirile reprezintă un alt tip de tratament termofizic pentru durificarea metalelor. Revenirile joase, medii sau înalte afectează metalele termic și mecanic în vederea schimbării stării lor structurale.
Sursal SA oferă atât servicii de călire și cât și de revenire pentru o gamă variată de metale, tratamentul termic realizându-se prin intermediul unor echipamente specializate, manevrate de către personalul instruit în acest domeniu.
Sursal SA execută componente pentru instalații de transport – lanțuri cu racleți, lanțuri tip Raeedl – subansamble sudate, componente pentru combine tip C110 sau C140 și echipamente 6C și 6 CP, obținute din semifabricate turnate din fontă, fontă nodulară (înalt aliată), aluminiu și semifabricate ștanțate sau îndoite. La cerere, se pot executa mașini agricole după documentația tehnică a beneficiarului. Gama largă de produse de feronerie satisface cele mai mari exigențe :  șuruburi pentru lemn, piulițe, șuruburi de cuplare, nituri, șuruburi cu filet metric, balamale universale, accesorii metalice, chei hexagonale, rulmenți axiali, pârghii rotative cu buton, coliere pentru instalații.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu