vineri, 26 aprilie 2013

Euro Vial Lighting - sisteme de iluminat cu led-uri


1920, 1962, 2017 sunt date importante din istoria și viitorul sistemului de iluminare cu led-uri. De la descoperirea led-ului în 1920, la începerea utilizării lui în 1962 și până la adoptarea acestuia ca sistem unic de iluminare în 2017 (în conformitate cu prevederile legislative ale Uniunii Europene), led-ul parcurge un drum lung.
Diodele emițătoare de lumină – Light Emitting Diode (LED) – reprezintă revoluția industriei energetice. Cu o durată de viață impresionantă, de până la 100.00 de ore, led-urile vor înlocui treptat bătrânele becuri incandescente cu filament.
Euro Vial Lighting, distribuitorul numărul unu de materiale și echipamente electrice din Dobrogea, oferă produse și servicii care vin în întâmpinarea nevoilor de implementare a sistemelor de iluminat cu led-uri.
De ce să privim cu entuziasm această revoluție a sistemelor de iluminat și mai ales, de ce să primim în casele noastre corpurile de iluminat cu led-uri ? Iată de ce :
  •  Economie de energie electrică : led-urile utilizează eficient energia electrică comparativ cu becurile incandescente care folosesc 90% din energie doar pentru a încălzi filamentul; înlocuind becurile tradiționale cu corpuri de iluminat cu led-uri se poate economisi până la 90% din energia electrică necesară iluminării
  •  Durata de viață : led-urile rezistă la numeroasele cicluri de aprinderi-stingeri, durata lor de viață depășind cu mult durata de viață a becurilor tradiționale
  •  Rezistența : led-urile rezistă la șocuri și vibrații și nu sunt casabile, fapt ce le califică pentru utilizarea lor în condiții variate, inclusiv la temperature reduse
  •  Absența radiațiilor : led-urile nu emit radiații infraroșii sau ultraviolete și nici nu conțin substanțe periculoase precum sursele incandescente cu descărcare în gaze, care conțin mercur
  • Aprindere instantanee : led-urile nu au nevoie de un timp de încălzire, asemeni lămpilor fluorescente, ele putând fi reaprinse imediat după ce au fost stinse
  • Direcționarea luminii : întrucât led-urile sunt montate pe o suprafață plană, ele emit lumina hemisferic, fapt ce conduce la direcționarea acesteia acolo unde dorim
  • Culori saturate sau alb : led-urile nu necesită filtre speciale pentru a lumina o anumită culoare, așadar există o gamă vastă de culori din care putem alege
Mai multe informații despre avantajele iluminării cu led-uri puteți găsi în broșura de prezentare realizată de Euro Vial Lighting.

Principalele avantaje ale iluminatului cu led-uri propus de Euro Vial Lighting se pot sintetiza astfel :
  • Reducerea consumului de energie electrică – implicit reducerea costurilor 
  • Furnizarea unei lumini care se apropie de cea naturală
  •  Eliminarea costurilor de mentenanță 
Implicați activ în promovarea sistemului de iluminat prin led-uri, cei de la Euro Vial Lighting reprezintă cu succes viziunea ecologică a dezvoltării durabile, prin campaniile de reciclare a surselor de iluminat tradiționale și prin produsele și serviciile de calitate pe care le oferă. Alegând să schimbăm vechile becuri cu variantele propuse de Euro Vial Lighting, bazate pe led-uri, nu doar că ne reducem considerabil costurile la factura electrică, ci și contribuim la protejarea mediului înconjurător.
Cu cât alegem mai repede să facem schimbarea sistemului de iluminare – de la cel bazat pe sursele incandescente, la cel bazat pe led-uri – cu atât vom avea un impact pozitiv mai mare asupra economiei energetice și asupra mediului înconjurător.

joi, 25 aprilie 2013

Sursal SA – lider pe piața de prelucrare a metalelor


Sursal SA este producător de organe de asamblare și accesorii metalice pentru industria constructoare de mașini și industria mobilei. Înființată în anul 1908, Sursal devine societate pe acțiuni în anul 1990, iar începând cu anul 1996 – societate cu capital privat. Printre serviciile oferite se numără prelucrările mecanice, acoperirile metalice prin zincare electro-chimică, reparațiile utilajelor agricole, pregătirea suprafețelor (galvanizare), executarea SDV-urilor, prelucrările prin așchiere și tratamentele termice de călire și revenire.
Firma Sursal oferă servicii de tratare termică a metaleor care, aflate sub influența unor factori externi, s-au deformat. Tratamentul termic este procedeul tehnologic care constă în încălzirea și menținerea unui metal sau aliaj la o anumită temperatură, urmat, în general, de răcirea sa într-un anumit mediu și cu o anumită viteză. Tratamentele termice la care sunt supuse metalele au scopul de a modela metalele pentru a se obține starea dorită. Modificările proprietăților metalelor se fac mereu în starea lor solidă, prin acțiunea fizică și chimică a variațiilor conținutului lor de căldură, rezultând diferite procese interioare care schimbă structura și starea tensională a metalelor și aliajelor. Tratamentele termofizice se aplică în cazul constatării unor deformări plastice ale metalelor, procedurile termice redând duritatea metalelor. Prin aplicarea de tratamente termice se vrea realizarea acelor transformări structurale, care să schimbe proprietățile metalului în direcția dorită. Tratamentele termice se pot aplica atât semifabricatelor cât și produselor finite, cu scopul de a obține proprietăți superioare celor ale materialului inițial, prin modificarea structurii de bază.
Călirea metalelor și revenirea reprezintă două dintre metodele de tratament termofizic care sunt aplicate metalelor deformate. Călirea metalelor poate fi făcută cu răcire continuă, tratament sub 0°C sau în băi calde (150 – 180°C). Călirea poate fi izotermă sau etajată. Dacă vorbim despre călirea superficială a metalelor, care se folosește cu precădere în industria constructoare de mașini, atunci luăm în considere cele două metode : călirea superficială continuă (care poate fi rotativă, translatorie sau rotativ-translatorie) și călirea superficială intermitentă (care poate fi staționară, rotativă sau oscilatorie). Călirile superficiale oscilatorii se obțin cu flacără, cu role (prin rezistența de contact), prin inducție sau în electrolit.   
Revenirile reprezintă un alt tip de tratament termofizic pentru durificarea metalelor. Revenirile joase, medii sau înalte afectează metalele termic și mecanic în vederea schimbării stării lor structurale.
Sursal SA oferă atât servicii de călire și cât și de revenire pentru o gamă variată de metale, tratamentul termic realizându-se prin intermediul unor echipamente specializate, manevrate de către personalul instruit în acest domeniu.
Sursal SA execută componente pentru instalații de transport – lanțuri cu racleți, lanțuri tip Raeedl – subansamble sudate, componente pentru combine tip C110 sau C140 și echipamente 6C și 6 CP, obținute din semifabricate turnate din fontă, fontă nodulară (înalt aliată), aluminiu și semifabricate ștanțate sau îndoite. La cerere, se pot executa mașini agricole după documentația tehnică a beneficiarului. Gama largă de produse de feronerie satisface cele mai mari exigențe :  șuruburi pentru lemn, piulițe, șuruburi de cuplare, nituri, șuruburi cu filet metric, balamale universale, accesorii metalice, chei hexagonale, rulmenți axiali, pârghii rotative cu buton, coliere pentru instalații.

marți, 16 aprilie 2013

Județul Constanța

 Județul Constanța se află în extremitatea sud-estică a țării. La est se învecinează cu litoralul Mării Negre, iar la sud este mărginit de granița cu Bulgaria (între Ostrov și Vama Veche). Această poziție strategică determină o economie specifică.
  Constanța este al optulea județ ca mărime raportat la suprafața întregii țări și este unul din cele mai urbanizate județe din România. 73,60% din populația Constanței trăiește la oraș.
  În ceea ce privește populația, în ultimii ani s-a observat o descreștere considerabilă. Astfel, dacă în anul 2002 aceasta număra 715.151 de locuitori, la recensământul din 2011 au fost înregistrați 630.679 de constănțeni. Totuși, la nivel național, Constanța este printre cele mai populate din țară.
  Din punct de vedere al nivelului de trai, Constanța ocupă locul 7 din țară. Cei mai importanți poli economici ai județului sunt: municipiul Constanța, Mangalia și Eforie.
  Județul se află pe locul 5 în ceea ce privește contribuția pe cap de locuitor la Produsul Intern Brut al județului. În ciuda productivității ridicate, Constanța nu ocupă poziții la fel de bune în ceea ce privește rata șomajului sau salariu mediu net. 
 Conform Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă din Constanța, în ultimele luni s-a înregistrat o ușoară creșere a ratei șomajului în județ. La începutul anului 2013 existau 14.028 de șomeri, cu 344 de persoane mai mult față de noiembrie 2012.
  Principalele ramuri economice ale județului sunt industria navală, transportul maritim, industria alimentară, turismul, agricultura, industria chimică și petrochimică, cea textilă și de confecții textile și cea de prelucrare a lemnului.
  Prin poziția sa strategică, județul reprezintă un punct de atracție pentru investitorii străini, care dețin majoritatea companiior cu un capital social de ordinul miliardelor de lei. Turcia, Germania, S.U.A., Grecia, Siria și Italia sunt țările din care provin principalii investitori care au achiziționat firme constănțene cu capital străin.
  Unul din cei mai importanți agenți economici în județ este Rompetrol Rafinare. Compania se ocupă cu prelucrarea țițeiului cu conținut ridicat de sulf. Produsele sunt comercializate atât în România cât și în țările din regiune: Bulgaria, Turcia, Ucraina, Georgia, Albania, Bosnia, dar și în țări din Europa de Vest. Capitalul social subscris al firmei este de peste 2 miliarde de lei.
  Alte firme importante pentru economia județului sunt: CN Administrația Porturilor Constanța, Șantierul Naval Constanța, Convex, Dobrogea și Argus. Agricultura reprezintă al doilea cel mai important sector economic al județului. Suprafața agricolă ocupă 80% din suprafața totală a Constanței, fiind a treia ca mărime la nivel național. Principalele culturi exploatate sunt cele ceraliere și cele de plante tehnice.
  Turismul este un domeniu foarte activ al economiei constănțene. Județul deține aproximațiv 40% din capacitatea de cazare la nivel național. Regăsim toate tipurile de turism în Constanța: recreativ, cultural, sportiv, religios sau de afaceri. Constanța deține de-a lungul țărmului Mării Negre peste 13 stațiuni turistice, dintre care cea mai cunoscută este Mamaia.
  Fiind oraș portuar, comerțul are un rol important în economie. Majoritatea societăților comerciale sunt deținute de investitori străini care au deschis aici sedii pentru mai multe lanțuri internaționale de magazine. Cel mai intensiv este comerțul produselor alimentare, al băuturilor și a altor bunuri de consum.